Kontakt oss

Terox leverer et stort utvalg av oljekjølte og oljefrie stempelkompressorer. Høy kvalitet og fleksibilitet er stikkord som går igjen for disse maskinene.

"*" obligatorisk felt

Samtykke*
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

De deler et fjellstøtt samarbeid

Larvikitten er ikke bare Norges nasjonalbergart og Larviks stolthet. Den er også fundamentet for et fjellstøtt bedriftssamarbeid mellom Lundhs og Terox.

– Terox er vår største leverandør av bruddteknisk utstyr, forteller Clas Herland i Lundhs.

Vi er i Tvedalen utenfor Larvik. Bak oss reiser det seg vegger av larvikitt. En diamantwire fra Terox sager tålmodig fjellet til blokker.

– Alt av bor, wiresager og kompressorer kjøper vi fra Terox. I tillegg har de ansvaret for servicen på produktene. De er vår største leverandør, og vi er deres største kunde.

Samarbeidet har pågått i over 25 år. Fra tid til annen har Lundhs testet ut andre leverandører, men larvikittprodusenten har alltid vendt tilbake til Terox.

– Vi ønsker å handle mest mulig lokalt. Terox har lokal forankring og gode produkter. I tillegg  er det flere i bedriften deres som tidligere har jobbet i brudd. De har kompetanse og konkurransedyktige priser. De vet hva vi forventer og trenger.

Samtidig er den korte reaksjonstiden en avgjørende faktor for Lundhs. Produktene kan de like gjerne kjøpe fra Italia, men nærheten til leverandøren er viktig.

– Det er store krefter i arbeid. Rett som det er, ryker det ei sag eller en kompressor. Stopptiden er tapte inntekter for oss. Det er en stor fordel å få saga i gang raskest mulig, og Terox er alltid på plass så fort vi trenger dem, sier Herland.

En bedrift som Lundhs har flere leverandører. Ofte gjentar historien seg. Leverandøren blir kjøpt opp, vokser seg for stor, og mister fokuset på den enkelte kunden.

– Jeg håper aldri at det skjer med Terox, sier Clas Herland.

– For da forsvinner mye av det som er bra i et samarbeid. De har et solid merkenavn. De er den første som verksmesteren vår tenker på, når ei sag ryker her, selv om det finnes andre leverandører på markedet.